Födelsedagstårta till lillebror
Idag så fyller min "lilla" lillebror år och jag bakade en tårta till honom bara för skojs skull eftersom han inte är hemma just nu och kan tyvärr inte ta del av den just idag utan får göra det när han kommer hem istället.
Bottnarna är chokladbottnar och tårtan är fylld med 3 olika chokladganacher och toppad med daimkross. Och jag har täckt tårtan med en mjölkchokladfrosting.

Det du behöver är:
- 5 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1,5 dl kakao
- 3 dl matolja
- 1,5 dl mjölk
- 200 gram vit, ljus och mörk choklad
- 75 gram smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 3 msk sirap
- 300 gram philadelphiaost
- 250 gram ljuschoklad
- 150 gram rumstempererat smör
- 5 dl florsocker
Hur du gör:
Börja med att sätta ugenen på 175 grader.
Vispa upp äggen med sockret vitt och fluffigt ca 15 minuter eller längre ju längre desto bättre.
Blanda de torra ingridienserna.
Vänd ner i äggkrämen tillsammans med oljan och mjölken.
Smöra och bröa en form. Och häll ner smeten och grädda i ugnen i 40 min.
Koka upp grädden och hacka chokladen separat fint.
Dela grädden i tre skålar och häll ner chokladen i vardera bunke. Tillsätt sirapen till ganachen.
Täck över med plastfolie och låt stelna i kylen i ungefär 2-3 timmar.
Smält chokladen till frostingen.
Vispa philadelphiaost och smöret tills det går ihop och tillsätt chokladen och florsockret så det blir en len Kräm.
Ställ in i kylen tills bottnarna är klara och kalla.
När botten är klar och har kallnat helt.
Dela botten i fyra delar.
Lägg en del av chokladfrostingen i en spritspåse och spritsa runt kanten på den första botten och lägg på den vita ganachen och fortätt så med den ljusa och sen den mörka och täck sedan tårtan med chokladfrostingen.
Krossa daimen genom att slå mot ett bord eller en bänk så att den krossad helt.
Lägg över daimen på toppen.
Servera med ett leende. 😊☺️