Chokladtårta
Gjorde i helgen en chokladtårta och experimenterade lite med spritsning. Och det blev en rolig helg och peppning inför nationella som kommer nu här framöver.

Det du behöver är:
- 150 gram rumstempererat smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1,5 dl gräddfil
- 300 gram Philadelphiaost
- 0,5 dl florsocker
- 150 gram mörk choklad
- 1 dl nesquik frukostflingor
Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och vaniljsockret till en fluffig smet.
Knäck i ett ägg i taget och blanda ut till en jämn smet.
Blanda mjöl, kakao Och bakpulver och vänd ner i smeten.
Vänd ner gräddfilen i smeten.
Smöra och bröa en form och grädda tårtbotten i 30-35 minuter.
Medans kan du göra frostingen.
Vispa upp philadelphiaosten och florsockret.
Smält medans chokladen.
Häll ner chokladen i frostingen medans du vispar Och ställ in i kylen i 15 min.
Låt kakan svalna ett bra tag, skär kakan i tre delar och stryk ut ett lager Frosting och stryk på ett lagen på utsidan och ställ in i kylen i 15 minuter.
Ta sedan en spritspåse och en snedad plattyll. Och spritsa runt tårtan i ett sick-sack mönster.
Sprid ut nesquik flingorna högst upp på tårtan och bilda ett mönster.
Servera tillsammans med en kula vaniljglass eller en klick grädde.😊