Chokladtårta

Gjorde i helgen en chokladtårta och experimenterade lite med spritsning.  Och det blev en rolig helg och peppning inför nationella som kommer nu här framöver. 
Det du behöver är:
  • 150 gram rumstempererat smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk bakpulver 
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 dl gräddfil
  • 300 gram Philadelphiaost
  • 0,5 dl florsocker
  • 150 gram mörk choklad
  • 1 dl nesquik frukostflingor
Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. 
Vispa ihop smör, socker och vaniljsockret till en fluffig smet. 
Knäck i ett ägg i taget och blanda ut till en jämn smet. 
Blanda mjöl, kakao Och bakpulver och vänd ner i smeten. 
Vänd ner gräddfilen i smeten. 
Smöra och bröa en form och grädda tårtbotten i 30-35 minuter. 
Medans kan du göra frostingen. 
Vispa upp philadelphiaosten och florsockret. 
Smält medans chokladen. 
Häll ner chokladen i frostingen medans du vispar Och ställ in i kylen i 15 min. 
Låt kakan svalna ett bra tag, skär kakan i tre delar och stryk ut ett lager Frosting och stryk på ett lagen på utsidan och ställ in i kylen i 15 minuter. 
Ta sedan en spritspåse och en snedad plattyll. Och spritsa runt tårtan i ett sick-sack mönster. 
Sprid ut nesquik flingorna högst upp på tårtan och bilda ett mönster. 
Servera tillsammans med en kula vaniljglass eller en klick grädde.😊
0 kommentarer