Långfredag
I helgen är de ju som sagt påsk och denna inleds med en härlig middag som inleds med en torsk filé.

Det du behöver är:
- 100 gram torskfilé (per person)
- 70 gram smör
- olivolja
- salt & peppar
- 400 gram potatis (jag använde färskpotatis men det går lika bra med vanlig fast också.)
- 2 dl vispgrädde
- 1 gul lök
- 1 bit gurka
- 1 morot
- 10 körsbärstomater
- 100 gram isbergs sallad
Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Skär sedan klyftor av potatisen och krydda med salt & peppar Och stoppa in i ugnen i 10-25 min.
Börja sedan med att steka fisken i olivolja och smör. Och krydda med salt & peppar, stek torsken men den ska inte få någon färg.
Stoppa sedan torsken i en ugnsform och ställ in i ugnen i 5-7 min.
Börja sedan med såsen.
Häll i grädden i stekpannan där du stekte torsken och häll ner den finhackade löken i och låt stå och sjuda så att löken blir mjuk.
Du kan även använda en stavmixer för att slå sönder löken i mindre bitar.
salladen är rätt enkel. Skiva morot och gurka. Och skär klyftor av tomaterna. Och strimla salladen i lagom stora bitar.
Servera och njut. 😊
Det här var supergott! /Asajea