Långfredag

I helgen är de ju som sagt påsk och denna inleds med en härlig middag som inleds med en torsk filé.
Det du behöver är:
  • 100 gram torskfilé (per person)
  • 70 gram smör
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 400 gram potatis (jag använde färskpotatis men det går lika bra med vanlig fast också.)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • 1 bit gurka
  • 1 morot
  • 10 körsbärstomater
  • 100 gram isbergs sallad
Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. 
Skär sedan klyftor av potatisen och krydda med salt & peppar Och stoppa in i ugnen i 10-25 min. 
Börja sedan med att steka fisken i olivolja och smör. Och krydda med salt & peppar, stek torsken men den ska inte få någon färg. 
Stoppa sedan torsken i en ugnsform och ställ in i ugnen i 5-7 min. 
Börja sedan med såsen. 
Häll i grädden i stekpannan där du stekte torsken och häll ner den finhackade löken i och låt stå och sjuda så att löken blir mjuk. 
Du kan även använda en stavmixer för att slå sönder löken i mindre bitar. 
salladen är rätt enkel. Skiva morot och gurka. Och skär klyftor av tomaterna. Och strimla salladen i lagom stora bitar. 
Servera och njut. 😊
1 kommentar
Anonym

Det här var supergott! /Asajea