Långfredagen

Middagen avslutas då med en vacker påskdessert. Den uppskattades av gästerna. 
 
Det du behöver till denna påskdessert är:
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 st äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 10 st oreokakor
  • 4 st jordgubbar
  • 200 gram vit choklad
  • orange karamellfärg (eller gul och röd)
  • 2 msk rapsolja
Så här gör du:
Sätt på ett vattenbad och hacka Den vita chokladen i små bitar. Och smält över vattenbad. Häll i rapsoljan och karamellfärgen Och blanda tills färgen blir jämn. 
Doppa jordgubbarna och ställ in i kylen så chokladen sätter sig. Rippla den överblivna chokladen som sträck över jordgubbarna. 
Börja sedan med moussen.
Börja med att vispa grädden löst.smälta chokladen över vattenbad och blanda ner äggulorna i chokladen och en klick med grädde. Blanda sedan ner chokladen i resten av grädden. Lägg i en skål och ställ in i kylen. 
dela sedan oreokakorna och skrapa bort krämen emellan dem. Krossa sedan kakorna och strö över moussen. Placera ut jordgubbarna på moussen. 
ServerA och njut.😊
1 kommentar
Anonym

Jordgubbarna var goda, moussen smälte i munnen. Delikat smaskig efterrätt!