Morotskaka

Torsdags fika.
Det du behöver är:
  • 2 st ägg 
  • 2,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl rapsolja
  • 400 gram skalade och rivna morötter
  • 300 gram philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 75 gram rumstempererat smör
Så gör du:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. 
Blanda morötterna med rapsoljan, kanelen, bikarbonat och bakpulver. 
Blanda ihop med äggsmeten och häll tillslut i mjölet. 
Smörj en form och mjöla eller använd ströbrdö, sätt in i ugnen i 40-50 min. 
Börja under tiden med frostingen. 
Vispa ihop smöret med philadelphiaosten. 
Tillsätt florsocker och vispa på högsta effekt i 1-3 minuter.( absolut inte mer än 5 minuter). 
Låt kakan svalna och ber på frostingen. Skär upp in lagom stora bitar. 
Servera och njut.😊
0 kommentarer