Påsktårta
Avslutar middagen med en vacker påsktårta med flera olika färger i form av regnbåge.

Det du behöver är:
- 6 st ägg
- 6 dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 7 dl vetemjöl
- 200 gram smält smör
- 1 dl mjölk
- karamellfärger
- 800 gram philadephiaost
- 2 dl florsocker
- 300 gram vit choklad (smält)
- 50 gram rumsvarmt smör
Hur du gör:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Vispa upp ägg och socker till en fluffig, vit smet.
blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i ägg smeten. Häll i smöret och blanda.
Dela upp mjölken i 6 olika skålar och häll ner karamellfärg i varje skål i regnbågensfärger och dela upp smeten jämnt.
Smörj och bröa 6 st formar och häll ner smeten och ställ in i ugnen i 15-20 min.
Låt svalna i formarna.
Vispa under tiden samman philadelphiaosten, smöret, den vita chokladen och florsockret.
Ställ in i kylen tills vidare.
När bottnarna svalnat så lägg ett lager med Frosting på den understa och bre ut och lägg på en ny botten och fortsätt så tills alla bottnar är gjorda. Ställ in i kylen så frostingen stelnar lite.
Spackla sedan på Frosting på utsidan av tårtan Och ställ in i kylen och låt stelna.
Häll sedan en klick i en spritspåse men en stjärn tyll i och gör ett korg mönster på sidorna.
Dra först ett sträck rakt ner, dra sedan sidleds kortare sträck över men med tyllens mellanrum och fortsätt så hela vägen runt.
Dekorera med chokladägg och små kycklingar. 🐤🐥🐣



Både vacker och god ... mums