Recept på Hemmagjorda Mums Mums

Detta behöver du för att göra dina egna hemmagjorda Mums Mums:
- 2 dl strösocker
- 1,5 msk florsocker
- 0,75 dl kallt vatten
- 0,75 dl varmt vatten
- 0,5 äggvita
- 0,75 msk gelatinpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 20 st smörgåsrån
- 400 gram choklad
- 0,5 tsk rapsolja eller matolja
Så här gör du:
- Lägg strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en större bunke.
- Blanda gelatinpulvret med det varma vattnet, tills gelatinet löst sig helt.
- Börja vispa äggvite-och sockerblandningen och häll sedan ner den varma gelatinblandningen i en fin stråle.
- Vispa tills du har en fluffig smet, vispa ner vaniljsockret och vispa i högst en minut till.
- Stansa ut 40 mindre eller 20 större plattor från smörgåsrånen, ta hjälp av ett glas eller en pepparkaksform.
- Spritsa ut mums-mums smeten till små söta spöken eller i en virvel som en "riktig" mums-mums, hur du gör väljer du själv.
- Ställ in i frysen tills smeten satt sig, i drygt en timme.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Chokladen får inte bli för varm. Droppa ner rapsoljan och rör ut i chokladen. På detta sätt blir inte chokladen för tjock utan får en jämnare yta.
- Doppa mums-mumsen i chokladen och ställ att stelna. vill du strö kokos över eller rulla i kokos är det helt upp till din egen smak.