Recept på Hemmagjorda Mums Mums

 
 
 Detta behöver du för att göra dina egna hemmagjorda Mums Mums:
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 msk florsocker
  • 0,75 dl kallt vatten
  • 0,75 dl varmt vatten
  • 0,5 äggvita
  • 0,75 msk gelatinpulver
  • 2 msk vaniljsocker
 
  • 20 st smörgåsrån
  • 400 gram choklad
  • 0,5 tsk rapsolja eller matolja

Så här gör du:

  1. Lägg strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en större bunke.
  2. Blanda gelatinpulvret med det varma vattnet, tills gelatinet löst sig helt.
  3. Börja vispa äggvite-och sockerblandningen och häll sedan ner den varma gelatinblandningen i en fin stråle.
  4. Vispa tills du har en fluffig smet, vispa ner vaniljsockret och vispa i högst en minut till.
  5. Stansa ut 40 mindre eller 20 större plattor från smörgåsrånen, ta hjälp av ett glas eller en pepparkaksform.
  6. Spritsa ut mums-mums smeten till små söta spöken eller i en virvel som en "riktig" mums-mums, hur du gör väljer du själv.
  7. Ställ in i frysen tills smeten satt sig, i drygt en timme.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad. Chokladen får inte bli för varm. Droppa ner rapsoljan och rör ut i chokladen. På detta sätt blir inte chokladen för tjock utan får en jämnare yta.
  9. Doppa mums-mumsen i chokladen och ställ att stelna. vill du strö kokos över eller rulla i kokos är det helt upp till din egen smak.
 
 
 
 
 
0 kommentarer