Mello-Middag

testade idag någonting Helt nytt för mig, nämligen att marinera fisken innan jag stekte den Och det blev faktiskt väldigt gott något som jag rekommenderar starkt. Jag piffade till detta med en risotto med sparris i. 
Receptet räcker till två hungriga personer
  • 300 gram färsk lax men de gåe såklart lika bra med fryst. 
  • Sweet chili marinad som passar till fisk
  • 2 dl arborioris (risottoris)
  • 12 färska sparrisar det går även med frysta
  • 4 dl grönsksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 st schalottenlökar
  • riven parmesanost
  • gul, röd och grön paprika
  • salt och peppar
Så gör man:
Börja med att lägga laxen i en påse tillsammans med marinaden och salt och peppar. 
Låt det sedan ligga i minst en timme och inte mer än 4 timmar. 
När fisken är färdig så kan du börja med risotton. 
Börja då med att skiva schalottenlöken fint och stek i olivolja och en klick smör. tillsätt sedan riset när löken fått en fin färg. 
Tillsätt efter ett tag all vätskan; buljongen och vinet. 
När riset puttrar kan du börja steka fisken tillsammans med marinaden i en stekpanna. 
Bryt bort roten på sparrisen eftersom det inte är så gott att äta den. 
Vänta med att hälla i den till slutet eftersom den blir klar relativt fort. 
Du kan under tiden skiva paprikorna tunt och fint  och blanda tillsammans med en skvätt olivolja och salt och peppar. 
Häll i sparrisen i risotton och blanda runt strö även över lite parmesanost. 
När fisken fått steka i ungefär 6-7 min så borde den vara helt perfekt genomstekt och färdig att serveras. 
Servera och njut och hoppas du tycker det var lika gott som jag tyckte. 
Man kan ju såklart variera med olika marinader så man får en annan smak på fisken. 😊
0 kommentarer