Vår tårta

I helgen bakade jag en söt lite vår tårta och jag dekorerade den med små söta prästkragar och en blå bas. 
Själva tårtan består av chokladbotten och en chokladganach som blev väldigt god och mastig. 
Det du behöver är:
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 tsk bakpulver
  • 75 gram smält smör 
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1/2 dl kakao
  • Sockerpasta (det går lika bra med marsipan).
  • Florsocker till utkavling
  • 200 gram mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 50 gram smör
  • En nypa salt
Hur du gör:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. 
Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker till en vit och luftig smet. 
Blanda de torra ingredienserna (mjölet, kakao, bakpulver och salt). 
Vänd ner de torra ingredienser i äggsmeten.  
Tillsätt smöret och mjölken och vänd ner.  
Sätt i mitten av ugnen i 30-40 minuter. 
Börja med ganachen. 
Värm upp grädden tillsammans med sirapen och en nypa salt. 
Hacka chokladen i mindre bitar och häll över grädden och blanda tills chokladen är helt smält. 
Ställ in i kylen och låt svalna i 1-2 timmar. 
Låt botten svalna helt innan du delar upp den. 
När den svalnat helt kan du skära skivor som är 1-2 cm tjock och skär tills det tar slut. 
Stryk på ett lager med ganachen och fortsätt så. 
Stryk sedan in tårtan helt i ganachen så tårtan täcks helt. 
Börja sedan göra blommorna och måla en gul prick i mitten eller använd gula strösselkulor. 
Kavla ut resten av sockerpastan. (den ska vara färgad i himmelsk blå). Så att hela tårtan täcks. 
Täck sedan tårtan och knepet flr att det inte ska bli något fult veck är att dra lite medans du fäster sockerpastan och om det blir något veck så kan du dölja det med en lite n fin blomma. 😊
1 kommentar
henriiiiiii

oj vd fin!! har ni ätit upp den? ;)